از جمله غذاهاي خاص كشورهاي آسياي جنوب شرقي ميباشد.فرهنگ غذاهاي چيني ريشه در تاريخ اين كشور دارد . اگر به عنوان يك بازديد كننده يا ميهمان در خانه يا رستوران چيني حظور پيدا ميكنيد ، رعايت كردن آداب و رسوم ميز و غذا خوردن ضروري است و اينگونه است كه معاشرت متفاوت را در اين مكانها خواهيد ديد . وقتي از تور چين براي بازديد اين كشور زيبا و امپراطوري پهناور استفاده ميكنيد بد نيست كه سري به رستورانهاي اين كشور بزنيد جايي كه تفاوت را احساس خواهيد كرد .
طبخ غذاهاي چيني كاملا با طبخ غذاهاي اصيل ايراني متفاوت ميباشد به طوري كه چيني ها از سبزيجات و انواع گوشت در غذاهاي خود استفاده كرده و اين تركيبات را يا به صورت بخارپز و يا به صورتي كه خيلي كم تف داده شده سرو ميكنند .از انواع غذاي چيني ميتوان خورش چيني،مرغ ترش و شيرين،كباب پرندگان،سوپ تخم مرغ،گردوي روغن جوش،ميگوي روغن جوش و پلو تفته را نام برد.ناگفته نماند كه چيني ها در غذاهاي خود از ادويه جاتي مانند زنجبيل و دارچين و سس سويا و كنجد نيز بسيار استفاده ميكنند ولي بعضي از غذاهاي چيني واقعا حال بهمزن هستن.